L’accés directe a les semifinals de copa és gairebé un fet després del triomf contundent contra el Bembibre
L’Spar Citylift Girona torna a pressionar a tota la pista durant tot el partit i n’acaba traient rèdits
TONI ROMERO – GIRONA
Gràcies a la victòria contra el Bembibre i a l’ensopegada del Gernika, l’Spar Citylift Girona té virtualment a la butxaca el segon lloc de la fase regular al final de la primera volta. Si manté el basket average general millor que el del Gernika (+148 de l’Uni i +102 del Gernika) anirà directe a les semifinals de copa i evitarà l’Avenida fins a la final. Bon negoci, el d’aquesta jornada.
No és un mal equip, el Bembibre i, a més, ahir se la jugava. Tot i anar perdent amb contundència, no es va desenganxar del partit perquè les últimes places de copa es decidiran probablement per basket average general i el de les lleoneses no és dolent. L’Uni li pot estar agraït perquè així va estar obligat a un exercici defensiu com els de principi de temporada, amb la pressió a tota la pista i les línies apujadíssimes, que és com l’equip s’ha sentit més còmode sempre. Èric Surís demanava superar el dol de la derrota contra l’Avenida i la millor manera és fer-ho amb els elements que formen la identitat d’un equip.
Necessita defensar
L’Uni no va aprofitar cinc minuts per anotar del Bembibre. Només van servir per passar del 9-9 al 15-9. Però quan al conjunt lleonès el fustigues tot el partit, s’acaba rendint al talent rival i a la falta de rotació pròpia.
I recuperant la pressió a tota la pista de manera incondicional, quan no es provocaven pèrdues es complicava tant l’atac al rival que, fora de ritme, acabava fallant o tirant al límit. Amb Jordana assecant Stanacev (una assistència a mitja part) només els fonaments i la capacitat de llegir el joc de la veterana Montenegro posaven una mica de llum a l’atac visitant.
Però qui atacava bé, fruit de l’ànim que li insuflava la defensa a camp obert, era l’Uni. No així en el cinc contra cinc en el qual, tot i que la producció des de la pintura va ser consistent –i no només de les interiors– queda camp per córrer per llegir millor els avantatges i fer circular més la pilota. Per ser més fluid, en definitiva.
Amb 30-22 el tècnic visitant va demanar un temps mort (a 6:31 de la mitja part) i amb 38-27 (a 2:59) un altre. Peters havia fet una creu un pam més endins de la ratlla de tres i d’allà venien fuetades implacables i el triple de Jordana (43-29, a 1:01 de la mitja part) començava a escriure un relat guanyador. La qualitat sempre sol aflorar i l’Uni en té molta més. Tant se val que Ibekwe anés a la mitja part amb 1/7. La seva prevalença en el joc la situava amb 13 punts i 7 rebots.
5 partits de l’Uni anotant més de 80 punts. Abans els havia fet contra el Ferrol, el Gran Canària, el Zamarat i el Promete.
2/2 en triples de Rosó Buch, que fins ahir estava en 5/22 (23 per cent). El curs passat va acreditar un 41% en la fase regular.
Rendició
El tercer quart va ser el definitiu. La meitat dels 12 punts visitants van venir de dos triples de Stanacev. Cada cop amb les forces més justes, el Bembibre va anar perdent compacitat. Per contra, l’Uni va créixer en atac i el joc entre Spanou i Peters a la pintura n’és un bon exemple. La grega va completar un partit de menys a més, per recuperar sensacions. També Rosó Buch, sobretot amb un 2/2 en triples que segur que agrairà.
En defensa hi ha hagut l’agressivitat que vull. No caure en les desconnexions també s’entrena, però s’ha de demostrar
Hem fet un partit molt seriós en atac i en defensa. Molt encertades, fresques i lúcides. No hem perdut intensitat ni concentració
Des de l’endemà de perdre la resposta per actitud i treball ha estat molt positiva, i s’ha pogut plasmar a la pista, cosa que no sempre passa
ÈRIC SURÍSL’Èric ha tornat a insistir en la pressió, que havíem deixat una mica de banda, i tenim un equip prou llarg per fer-ho
ROSÓ BUCH