La primera derrota a Liga Endesa arriba davant Gernika (Spar Citylift Girona 65 – 68 Lointek Gernika Bizaka)

Un parcial matiner de les basques ha marcat un partit amb moltes alternatives al marcador que ha caigut del costat visitant.

Spar Citylift Girona 65 – 68 Lointek Gernika Bizaka

Les noies d’Eric Surís han començat amb mal peu el partit a Fontajau, perdent pilotes en diverses ocasions en camp contrari i facilitant el treball a l’oponent, el qual ha estat molt encertat i ha aprofitat gairebé totes les oportunitats que ha tingut per bé al contraatac. Les pèrdues de pilota però, no han estat els únics obstacles de les de Girona, que han hagut de sofrir fins al final del primer quart per a posar-se per davant en el marcador amb l’ajuda de Mendy i Coulibaly, que han anotat 6 i 7 punts respectivament, deixant el marcador del primer període a 22-21.

En el segon quart l’Spar Citylift Girona ha començat amb un punt d’avantatge que ha intentat mantenir però que se li ha complicat, ja que les de Gernika han sortit fins i tot més endollades que en el primer període i s’han posat per davant en el marcador, mostrant-se agressives i augmentant l’avantatge respecte a les gironines. La reacció de les locals no ha trigat a arribar i ràpidament s’han mostrat més atentes als errors de l’equip contrari, intentant anotar sense massa èxit. Al descans, el marcador indicava un 32–34.

Les jugadores gironines han sortit a la mitja part amb una actitud renovada, disposades a prendre el control del partit i a igualar la intensitat amb la qual jugava l’equip contrari. Dos triples consecutius les han posat per davant al cap de pocs minuts del tercer quart, però no han sigut suficients per evitar que les de Gernika s’imposessin en el tercer quart, amb un 51-52.

El final es preveia ajustat a Fontajau i així ha estat; quan faltaven pocs minuts, l’encert de les jugadores de Gernika no ha defallit, mentre que l’Spar Citylift no ha sabut culminar les diverses jugades d’atac en moments decisius per revertir la situació. Al final, amb un 65-68, Lointek Gernika Bizkaia s’endú la primera victòria del curs a Girona i trenca ratxa d’imbatibilitat de les gironines, que havien sortit victorioses en els primers 7 duels de lliga regular.